Ciorba de fasole boabe
Retete de ciorbe » Ciorba de fasole boabe
Daca tineti post si doriti sa preparati o ciorba, va recomandam ciorba de fasole boabe, foarte usoara de preparat.
Un bol cu ciorba de fasole boabe servita cu smantana, alaturi de o farfurie cu ceapa.
Ingrediente
1/4 kg fasole boabe
1 pastarnac mare
1 ceapa
1 morcov
usturoi
1/4 kg corcoduse verzi sau agurida
sare
leustean
bulion
1 lingura ulei
Mod de preparare
Alegeti fasolea, o spalati si o lasati in apa rece cateva ore, dupa care aruncati apa.
Puneti apa proaspata, dati intr-un clocot, aruncati apa clocotita, apoi umpleti oala cu apa rece.
Potriviti focul si lasati sa fiarba cel putin o ora, dupa ce, in prealabil, ati pus peste fasole, putina sare, dupa gust.
In momentul in care bobul de fasole este putin moale, adaugati zarzavatul curatat si spalat dar netaiat.
Pastarnacul il puneti la fiert odata cu fasolea, deoarece prin fierbere indelungata acesta da mancarii dulceata si un gust deosebit de bun.
Adaugati o rosie decojita si taiata felii subtiri si o lingurita de ulei cand mancarea este gata.
Acriti ciorba cu corcoduse fierte si zdrobite bine, strecurate prin tifon.
Mai dati un clocot, adaugand si sarea necesara, presarati deasupra putin leustean tocat marunt si luati oala de pe foc.
Menţiuni
Ciorba de fasole boabe se serveste, de obicei rece, cu ceapa si mamaliguta calda.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: mica
Etichete: fasole boabe , pastarnac , ceapa , morcov , usturoi , corcoduse , agurida
Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de fasole boabe apartine Love 4 Opera.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de fasole boabe, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.