Ciorba de miel
Retete de ciorbe » Ciorba de miel
Ciorba de miel este unul din preparatele traditionale de Paste dar este extraordinara si pentru zilele friguroase de iarna.
O cratita cu ciorba de miel.
Ingrediente
1 cap de miel sau oase de miel
100 g morcov
50 g patrunjel
1 telina
tarhon
leustean
1 ceapa
1/2 kg bors
1 lingura orez
100 ml smantana
1 galbenus de ou
2 linguri ulei
sare
Mod de preparare
Pentru prepararea ciorbei de miel, folositi in special partile osoase ale mielului: capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul.
Puneti componentele intr-o oala de 5 litri in care turnati 2 litri de apa rece si lasati 20 de minute pentru ca apa sa prinda din gustul mielului si astfel ciorba va iesi mai gustoasa.
Intre timp tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei apoi adaugati zarzavatul tocat in cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel vor fi puse loalalta.
Ciorba de miel o fierbeti 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, apoi adaugati orezul si dupa inca 15 minute, jumatate de litru de bors.
Mai lasati-o sa dea in cateva clocote, gustati apoi de sare, stingeti focul si adaugati la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata, leustean si tarhon.
Acoperiti-o si tineti-o calda pana la momentul servirii.
Menţiuni
Timp de preparare: 2 ore 40 de minute Complexitate: medie
Etichete: miel , morcov , telina , ceapa , bors , orez , smantana , oua
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.