De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de miel

 

Retete de ciorbe » Ciorba de miel

Ciorba de miel este unul din preparatele traditionale de Paste dar este extraordinara si pentru zilele friguroase de iarna.

 

O cratita cu ciorba de miel.

Ingrediente

 

1 cap de miel sau oase de miel

100 g morcov

50 g patrunjel

1 telina

tarhon

leustean

1 ceapa

1/2 kg bors

1 lingura orez

100 ml smantana

1 galbenus de ou

2 linguri ulei

sare

 

Mod de preparare

 

Pentru prepararea ciorbei de miel, folositi in special partile osoase ale mielului: capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul.

Puneti componentele intr-o oala de 5 litri in care turnati 2 litri de apa rece si lasati 20 de minute pentru ca apa sa prinda din gustul mielului si astfel ciorba va iesi mai gustoasa.

Intre timp tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei apoi adaugati zarzavatul tocat in cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel vor fi puse loalalta.

Ciorba de miel o fierbeti 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, apoi adaugati orezul si dupa inca 15 minute, jumatate de litru de bors.

Mai lasati-o sa dea in cateva clocote, gustati apoi de sare, stingeti focul si adaugati la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata, leustean si tarhon.

Acoperiti-o si tineti-o calda pana la momentul servirii.

 

Menţiuni

Timp de preparare: 2 ore 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: miel , morcov , telina , ceapa , bors , orez , smantana , oua

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.