De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de perisoare

 

Retete de ciorbe » Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare, una dintre cele mai ravnite ciorbe traditionale, te trimite pe meleagurile natale sa gusti din bucatele cu specific romanesc .

 

O ciorba romaneasca de perisoare cu smantana

Ingrediente

 

500 g carne tocata

2 linguri orez

1 felie de paine

1 morcov

patrunjel

1 telina mica

1 ceapa mare

1/2 kg rosii

500 ml bors

 

Mod de preparare

 

Puneti o oala cu 2 litri de apa la fiert la foc mare in care puneti legumele curatate si taiate cubulete la fiert si pastrati un sfert de ceapa pentru perisoare.

Pentru perisoare trebuie sa inmuiati felia de paine si sa o taiati marunt, apoi amestecati cu carnea, orezul, ceapa ramasa, un sfert de patrunjel tocat marut, sare si piper.

Trebuie sa fiti putin uzi pe maini si faceti bilute cu diametrul de 3-4 cm.

Dupa ce ati terminat de facut perisoarele puneti-le in oala peste legumele care trebuie sa fie aproape fierte.

Lasati ciorba la foc mare cam 15-20 de minute.

Verificati daca s-au fiert legumele si perisoarele si apoi puneti rosiile si borsul.

Adaugati apa daca este nevoie si lasati-o sa mai dea in cateva clocote.

Puneti patrunjel dupa ce s-a luat dupa foc in oala sau direct in farfurie.

 

Menţiuni

Puteti servi aceasta cioba cu o lingura de smantana in fiecare farfurie.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: carne tocata , orez , paine , morcov , telina , rosii , ceapa , rosii , bors

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de perisoare, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.