Ciorba de perisoare de pui
Retete de ciorbe » Ciorba de perisoare de pui
Ciorba de perisoare de pui a aparut ca alternativa deoarece carnea de pasare se considea a fi mult mai sanatoasa decat celelalte tipuri de carne.
O farfurie cu ciorba de perisoare de pui, un ardei iute, smantana si paine
Ingrediente
1/2 kg de carne tocata de pui
1 litru bors
leustean
patrunjel
taietei de casa
3-4 cartofi
zazavat la borcan
1 ceapa
sare
piper
cimbru
Mod de preparare
Puneti intr-o oala la fiert aproximativ 5l de apa in care adaugati ceapa taiata marunt.
In momentul in care apa a dat in clocot, adaugati si zarzavatul si lasati sa fiarba si pregatiti intre timp compozitia pentru perisoare.
Luati un bol in care puneti carnea tocata, un ou, sarea, piperul si cimbrul, amestecati continutul pana se omogenizeaza foarte bine iar in timpul in care fierbe zarzavatul, puneti amestecul la rece pentru a-si pastra savoarea.
Preparati taiteii de casa dintr-un ou, putina sare si faina cat cuprinde, framantati aluatul si apoi intindeti o foaie subtire pe care o taiati in fasii foarte subtiri, de forma unor paste.
Taiati cartofii cubulete si adaugati-i in oala de ciorba in momentul in care zarzavatul a fiert.
Scoateti de la rece compozitia pentru perisoare, modelati bilute cu mana umeda si adaugati-le in oala de ciorba.
In momentul in care perisoarele se ridica la suprafata, puneti taitetii si lasati sa fiarba totul la foc mic.
La sfarsit adaugati borsul, condimentele si verdeata.
Menţiuni
Reteta iese si mai buna daca preparati taiteii cu o seara inainte, astfel incat acestia se pot usca putin.
Timp de preparare: 2 ore si jumatate
Complexitate: mica
Etichete: carne tocata , bors , taitei , cartofi , ceapa , cimbru
Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de perisoare de pui apartine Kiss Monika.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de perisoare de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.