De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de post cu urzici

 

Retete de ciorbe » Ciorba de post cu urzici

Daca doriti sa faceti o ciorba delicioasa de post care sa contina si foarte multe vitamine atunci alegeti ciorba de post cu urzici.

 

O farfurie de ciorba cu urzici.

Ingrediente

 

500 g urzici

1 capatana usturoi

1 l bors

1 ceapa

3 linguri orez

1 lingurita hrean ras

1 legatura leustean verde

sare

piper

ulei

 

Mod de preparare

 

Alegeti bine urzicile de impuritati si spalati-le in cateva ape apoi oparati-le cu putina apa sarata si tocati-le marunt.

Curatati ceapa si taiati-o marunt apoi puneti-o la fiert, impreuna cu urzicile in doi litri de apa clocotita.

Dupa circa jumatate de ora, adaugati orezul.

Cand s-a fiert si orezul adaugati borsul in care ati pus usturoi pisat si hreanul ras.

Lasati ciorba sa mai fiarba in jur de 5 minute si presarati leustean tocat pe deasupra.

Aceasta ciorba trebuie sa o serviti fierbinte, pofta buna!

 

Menţiuni

In cazul in care nu aveti de unde sa faceti rost de leustean verde cand preparati aceasta ciorba, puteti folosi si uscat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: urzici , usturoi , bors , ceapa , orez , hrean

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de post cu urzici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.