Ciorba de pui
Retete de ciorbe » Ciorba de pui
Ciorba de pui este un preparat excelent care poate fi consumat in oricare din cele patru anotimpuri fiind usor de preparat dar si foarte gustoasa.
O farfurie cu ciorba de pui.
Ingrediente
1 pui pentru ciorba (fara piept si fara pulpe)
1 ceapa mare
2 morcovi
1 telina
1 patrunjel
1 pastarnac
100 g fasole verde
100 g fidea
450 g rosii taiate
1/2 legatura patrunjel
1 litru bors
sare
piper
leustean
Mod de preparare
Spalati puiul si taiati-l in 6-8 bucati apoi puneti-l intr-o oala de aproximativ 3 litri de apa cu sare cat sa acopere puiul.
Lasati puiul sa fiarba pana se formeaza spuma.
Inlaturati spuma si puneti legumele taiate cubulete sau rondele, dupa preferinta.
Dupa 20 minute verificati daca legumele sunt fierte si daca s-au fiert se pune fideaua.
Mai lasati sa fiarba inca 10-15 minute pana se fierbe si fideaua.
Puneti rosiile si mai lasati sa fiarba 5 minute.
Dupa cele 5 minute, adaugati si borsul, leusteanul si patrunjelul si asteptati pana incepe sa fiarba din nou, apoi opriti-o.
Se serveste calda cu ardei iuti murati.
Menţiuni
Ciorba se poate drege cu ou si cu cateva linguri de smantana.
Timp de preparare: 1 ora 35 de minute
Complexitate: medie
Etichete: pui , ceapa , morcov , telina , pastarnac , fasole verde , fidea , rosii , bors
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.