De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de pui

 

Retete de ciorbe » Ciorba de pui

Ciorba de pui este un preparat excelent care poate fi consumat in oricare din cele patru anotimpuri fiind usor de preparat dar si foarte gustoasa.

 

O farfurie cu ciorba de pui.

Ingrediente

 

1 pui pentru ciorba (fara piept si fara pulpe)

1 ceapa mare

2 morcovi

1 telina

1 patrunjel

1 pastarnac

100 g fasole verde

100 g fidea

450 g rosii taiate

1/2 legatura patrunjel

1 litru bors

sare

piper

leustean

 

Mod de preparare

 

Spalati puiul si taiati-l in 6-8 bucati apoi puneti-l intr-o oala de aproximativ 3 litri de apa cu sare cat sa acopere puiul.

Lasati puiul sa fiarba pana se formeaza spuma.

Inlaturati spuma si puneti legumele taiate cubulete sau rondele, dupa preferinta.

Dupa 20 minute verificati daca legumele sunt fierte si daca s-au fiert se pune fideaua.

Mai lasati sa fiarba inca 10-15 minute pana se fierbe si fideaua.

Puneti rosiile si mai lasati sa fiarba 5 minute.

Dupa cele 5 minute, adaugati si borsul, leusteanul si patrunjelul si asteptati pana incepe sa fiarba din nou, apoi opriti-o.

Se serveste calda cu ardei iuti murati.

 

Menţiuni

Ciorba se poate drege cu ou si cu cateva linguri de smantana.

Timp de preparare: 1 ora 35 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , ceapa , morcov , telina , pastarnac , fasole verde , fidea , rosii , bors

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.