Ciorba de pui cu taitei
Retete de ciorbe » Ciorba de pui cu taitei
Reteta de ciorba de pui cu taitei este o reteta clasica din bucataria romaneasca, hranitoare si usor de preparat, fiind in acelasi timp si economica.
O portie de ciorba de pui cu taitei gata de savurat.
Ingrediente
maruntaie de pui
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
1 ardei
2 cartofi
1 ou
taitei
bulion
bors
leustean
marar
Mod de preparare
Spalati bine in apa rece maruntaiele de pui si puneti-le la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Lasati sa fiarba bine carnea avand grija sa indepartati pe parcurs toata spuma care se formeaza in timpul fierberii.
Tocati ceapa, morcovul, telina si ardelul si puneti-le la calit in putin ulei.
Puneti apoi legumele calite in oala de ciorba si adaugati totodata si cartofii taiati cubulete de dimensiuni medii - nici prea mici pentru a nu se faramita dar nici prea mari pentru a da un aspect neplacut ciorbei.
Adaugati sare dupa gust si lasati totul sa fiarba in oala acoperita cu un capac, la foc mediu, pana in momentul in care atat cartofii cat si carnea sunt fierte.
Adaugati la sfarsit taiteii, un ou batut, mararul si leusteanul si acriti in final cu bors.
Lasati sa mai fiarba aproximativ 10 minute dupa care stingeti focul si ciorba dumneavoastra de pui cu taitei este gata pentru a fi servita.
Menţiuni
Puteti prepara aceasta reteta si cu taitei preparati in casa.
Timp de preparare: 1 ora si jumatate
Complexitate: medie
Etichete: pui , ceapa , morcov , telina , ardei gras , cartofi , oua , taitei , bors
Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de pui cu taitei apartine Zobeiry.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de pui cu taitei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.