De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de rosii

 

Retete de ciorbe » Ciorba de rosii

Rosiile sunt un ingredient cheie al multor mancaruri insa sunt delicioase si preparate in ciorbe precum aceasta.

 

ciorba de rosii

Ingrediente

 

2 kg rosii

2 cepe

1 lingura zahar

1 ceasca cu orez

2 linguri ulei

patrunjel verde

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Taiati ceapa marunt in puneti-o la fiert in apa rece.

Dupa cateva minute adaugati si rosiile si lasati-le sa se inabuse bine.

Dupa ce s-au fiert treceti-le printr-o sita.

Inabusiti orezul in ulei adaugand din cand in cand cateva picaturi de apa fierbinte.

Puneti orezul la fiert iar dupa ce s-a fiert turnati-l in zeama de rosii cu ceapa.

Puneti apoi zeama de rosii cu orez la fiert si dupa ce a dat in cateva clocote adaugati zaharul .

Cand serviti ciorba adaugati putina telina si patrunjel tocat si condimentati cu sare si piper.

 

Menţiuni

Puteti prepara aceasta ciorba adaugand si cateva galuste sau un cartof fiert per portie.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: rosii , ceapa , orez

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de rosii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.