De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de salata verde

 

Retete de ciorbe » Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde este un preparat delicios de vara pentru ca este racoritoare si nu necesita cunostinte complexe de gastronomie pentru a o prepara.

 

O cratita cu ciorba de salata verde.

Ingrediente

 

3 salate mari

2 legaturi ceapa verde

1 morcov

1 patrunjel

1/2 telina

1/2 l bors sau 2 lamai

2 oua

100 g costita sau kaizer afumat

1 lingura faina

1/2 legatura leustean

3 linguri ulei

 

Mod de preparare

 

Prajiti carnea afumata in ulei apoi adaugati ceapa verde taiata, morcovul, patrunjelul si telina taiate in cubulete mici si o lingura de faina.

Dupa 2 minute adaugati salata taiata fidea, o jumatate de lingurita sare si jumatate de litru apa.

Lasati sa fiarba zarzavatul (cam 30 minute dupa ce incepe sa clocoteasca), dupa care adaugati borsul sau zeama de lamaie, potriviti de sare si lasati sa dea in doua, trei clocote.

Ciorba de salata verde o dregeti cu 2 oua batute si apoi presarati leusteanul taiat fin.

La ouale batute puteti adauga 100 ml de smantana - in acest caz, bateti ouale, adaugati smantana si diluati cu cateva linguri de zeama din ciorba de salata verde, apoi adaugati amestecul in ciorba de salata, amestecand continuu.

 

Menţiuni

Puteti adauga la ciorba una, doua linguri de smantana in farfurii.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: salata verde , ceapa , morcov , telina , bors , lamaie , oua , costita , kaizer

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de salata verde, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.