De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciulama cu piept afumat

 

Retete cu carne » Ciulama cu piept afumat

Porniti de la o reteta traditionala si inlocuind sau adaugand cateva ingrediente, puteti obtine o mancare noua si buna cum este ciulamaua cu piept afumat.

 

O portie de ciulama ci piept afumat si una de mamaliguta calda, asezate intr-un suport de lemn compartimentat.

Ingrediente

 

1 piept de pui afumat

1/2 piept pui

1 ceapa

sare

faina

ulei

 

Mod de preparare

 

Pregatiti o oala cu apa in care puneti la fiert, la foc mic, pieptul de pui afumat.

Luati o ceapa potrivita, o curatati si o taiati marunt si apoi o puneti in oala la fiert, alaturi de carne.

Acoperiti oala si lasati sa fiarba linistit, punand si un pic de sare.

Intr-un vas separat puneti faina pe care o rumeniti putin si peste care adaugati apoi putin ulei.

Amestecati continuu pana in momentul in care obtineti un aluat mai tare.

Subtiati acest aluat turnand cate putin din supa in care a fiert carnea impreuna cu ceapa si tineti vasul pe foc amestecand continuu.

La sfasit adaugati carnea fiarta si taiata bucatele, lasati sa mai fiarba putin pentru a se intrepatrunde aromele si apoi inchideti focul.

 

Menţiuni

Ciulamaua cu piept afumat o serviti fierbinte, cu mamaliga calda alaturi.

Timp de preparare: 45 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , ceapa

Fotografia prezentata in reteta de Ciulama cu piept afumat apartine Madi Marin.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciulama cu piept afumat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.