Ciulama de ciuperci
Retete cu legume » Ciulama de ciuperci
Daca vreti sa preparati un deliciu pentru cina incercati aceasta reteta delicioasa de ciulama de ciuperci care va va uimi invitatii.
O farfurie cu ciulama de ciuperci.
Ingrediente
1/2 kg ciuperci albe
unt
2 linguri faina
100 ml smantana
5 linguri ulei
1 ceapa
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
piper
sare
Mod de preparare
Curatati si spalati ciupercile apoi puneti-le la fiert jumatate de ora si apoi taiati-le feliute.
Taiati ceapa fideluta si puneti-o intr-o tigaie la calit, amestecand incontinuu.
Cand ceapa prinde o culoare aurie s coateti-o si puneti-o intr-un vas.
Adaugati apa si puneti in tigaia in care adaugati ciupercile amestecate cu ceapa.
Lasati pana cand scade apa si adaugati smantana iar dupa aceea adaugati apa dizolvata cu cele doua linguri de faina.
Amestecati cateva minute si luati de pe foc.
Adaugati apoi untul, verdeata tocata si sare si piper dupa gust.
Menţiuni
Ciulamaua de ciuperci merge servita alaturi de un pahar de vin alb sec.
Timp de preparare: 1 ora 10 minute
Complexitate: medie
Etichete: ciuperci , unt , smantana , ceapa
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciulama de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.