De ce ți-e poftă astăzi ?

Coliva din arpacas

 

Retete de dulciuri » Coliva din arpacas

Nu aveti nevoie de mult efort pentru a pregati ceva dulce si bun iar reteta de coliva din arpacas este un foarte bun exemplu.

 

O coliva intreaga, ornata cu bomboane de ciocolata si jumatati de miez de nuca.

Ingrediente

 

1 kg arpacas

4 l apa

1 kg zahar

1 lingurita sare

esenta de rom

coaja rasa de la 1 lamaie

coaja rasa de la 1 portocala

500 g nuca macinata

 

Mod de preparare

 

Alegeti inainte de toate arpacasul si spalati-l in mai multe ape reci pentru a indeparta cojile de arpacas ramase si alte impuritati.

Pregatiti o oala cu 4 l de apa in care ati pus si o lingurita de sare.

Rasturnati arpacasul in apa si lasati sa fiarba la foc mic.

In momentul in care apa ascazut si boabele de arpacas incep sa se deschida, atunci stiti ca procesul de fierbere este gata.

Inainte sa scada toata apa, adaugati si zaharul putin cater putin, amestecand pana cand se topeste.

Trageti oala cu arpacas de pe foc, adaugati aromele si miezul de nuca macinat si apoi lasati sa se raceasca bine pentru a se intari.

Dupa ce s-a racit bine, asezati coliva pe platouri sau in pahare de plastic, in functie de preferinta si ornati cu miez de nuca, bomboane de ciocolata sau nuca macinata si zahar farin.

Puteti folosi la ornat si bombonele colorate, jeleuri sau nuca de cocos.

 

Menţiuni

Serviti o portie de coliva din arpacas alaturi de o cana cu vin fiert.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: arpacas , lamaie , portocale , nuca

Fotografia prezentata in reteta de Coliva din arpacas apartine Carmen Cristal.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de coliva din arpacas, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.