Coliva din arpacas
Retete de dulciuri » Coliva din arpacas
Nu aveti nevoie de mult efort pentru a pregati ceva dulce si bun iar reteta de coliva din arpacas este un foarte bun exemplu.
O coliva intreaga, ornata cu bomboane de ciocolata si jumatati de miez de nuca.
Ingrediente
1 kg arpacas
4 l apa
1 kg zahar
1 lingurita sare
esenta de rom
coaja rasa de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
500 g nuca macinata
Mod de preparare
Alegeti inainte de toate arpacasul si spalati-l in mai multe ape reci pentru a indeparta cojile de arpacas ramase si alte impuritati.
Pregatiti o oala cu 4 l de apa in care ati pus si o lingurita de sare.
Rasturnati arpacasul in apa si lasati sa fiarba la foc mic.
In momentul in care apa ascazut si boabele de arpacas incep sa se deschida, atunci stiti ca procesul de fierbere este gata.
Inainte sa scada toata apa, adaugati si zaharul putin cater putin, amestecand pana cand se topeste.
Trageti oala cu arpacas de pe foc, adaugati aromele si miezul de nuca macinat si apoi lasati sa se raceasca bine pentru a se intari.
Dupa ce s-a racit bine, asezati coliva pe platouri sau in pahare de plastic, in functie de preferinta si ornati cu miez de nuca, bomboane de ciocolata sau nuca macinata si zahar farin.
Puteti folosi la ornat si bombonele colorate, jeleuri sau nuca de cocos.
Menţiuni
Serviti o portie de coliva din arpacas alaturi de o cana cu vin fiert.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: arpacas , lamaie , portocale , nuca
Fotografia prezentata in reteta de Coliva din arpacas apartine Carmen Cristal.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de coliva din arpacas, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.