De ce ți-e poftă astăzi ?

Coltunasi cu branza

 

Retete de dulciuri » Coltunasi cu branza

Daca vreti sa le faceti celor dragi o surpriza culinara, incercati coltunasii cu branza care sunt extrem de savurosi.

 

Cativa coltunasi cu branza, fierti, inainte de a fi bagati in cuptor.

Ingrediente

 

Pentru aluat:

2 oua

50 ml apa

1/4 lingurita sare

500 g faina

100 g unt

30 g pesmet

Pentru umplutura:

200 g branza de vaci

1 galbenus

sare

 

Mod de preparare

 

Din oua, sare, apa si faina, faceti un aluat nu prea tare pe care il framnatati bine pe planseta, apoi intindeti o foaie cam de 1 mm grosime din care taiati patrate cu latura de 5-6 cm.

Amestecati branza de vaci cu galbenusul si puneti cate putina umplutura in mujlocul fiecaru patrat.

Ungeti pe margini cu apa si lipiti doua colturi opuse in asa fel incat sa formeze un triunghi.

Presati marginile si puneti coltunasii la fiert intr-o cratita de 3 l cu apa clocotita, cu o lingurita de sare.

Lasati la foc domol pana cand fierbe bine aluatul, apoi ii scoateti, ii scurgeti si ii puneti pe o tava, presarand deasupra pesmet si bucati de unt.

Dati tava la cuptor timp de 10 minute pentru a se usca putin iar dupa ce sunt gata, ii scoateti din tava, ii asezati pe un platou si sunt gata pentru a fi serviti la masa.

 

Menţiuni

Serviti coltunasii cu putina smantana si pudrati cu zahar vanilat.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: oua , unt , pesmet , branza

Fotografia prezentata in reteta de Coltunasi cu branza apartine Bortes Cristian.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de coltunasi cu branza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.