De ce ți-e poftă astăzi ?

Compot de caise

 

Retete de conserve » Compot de caise

Comnpotul de caise este o bautura excelenta pentru iarna fiind sanatoasa dar si pentru ca aduce un plus de aroma in anotimpul rece.

 

Caise.

Ingrediente

 

1 kg caise

200 g zahar

1 aspirina

 

Mod de preparare

 

Caisele alese tari se spala bine, se scot samburii si se aseaza jumatatile in borcan.

Dizolvati zaharul si apa si turnati-l in borcane fara a-l umple.

Puneti apoi pastila de aspirina pisata in borcane, repartizand-o egal.

Puneti apoi capace de metal pe borcane avand grija ca acestea sa fie inchise bine.

Lasati apoi compotul intr-o oala cu apa 30 de minute la foc mic, dupa ce au dat in clocot.

Luati vasul de pe foc,acoperiti-l cu prosoape groase si lasati-l pana a doua zi cand veti verifica daca vreunul scapa aer.

 

Menţiuni

Compotul de caise poate fi consumat atat ca desert dar poate fi folosit si la diverse prajituri.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: caise

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de compot de caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.