De ce ți-e poftă astăzi ?

Compot de cirese

 

Retete de conserve » Compot de cirese

Compotul de cirese este foarte gustos si usor de facut,fiind perfect pentru serile de vara cand se poate servi rece dar si pentru cele de iarna.

 

Compot de cirese.

Ingrediente

 

1 kg cirese

750 ml apa

250 g zahar

 

Mod de preparare

 

Fierbeti apa impreuna cu zaharul pana ce se formeaza un sirop.

Adaugati apoi ciresele spalate bine si curatate de codite.

Lasati-le sa fiarba pana cand ciresele se inmoaie putin.

Puneti apoi capacul si lasati-le sa se raceasca.

In cazul in care preparati compotul pentru iarna, adaugati ciresele cu zahar si apa in borcane si punetile la cuptor pentru a le steriliza.

 

Menţiuni

Daca doriti ca compotul sa fie mai putin dulce,adaugati zahar cat considerati necesar.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: cirese

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de compot de cirese, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.