De ce ți-e poftă astăzi ?

Compot de pere

 

Retete de conserve » Compot de pere

Daca vreti sa preparati un desert usor si delicios fie pentru iarna sau pentru o zi,incercati aceasta reteta gustoasa de compot de pere.

 

Pere.

Ingrediente

 

1 kg pere

300 g zahar

1 lamaie

1 bucatica scortisoara

2 cuisoare

apa

 

Mod de preparare

 

Spalati perele si curati-le de cotor si coaja apoi taiati-le in patru sau in cuburi medii, dupa cum va place mai mult.

Inmuiati fiecare bucata de para in zeama de lamaie pentru ca aceasta sa-si pastreze culoarea.

Puneti trei pahare de apa la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara si perele.

Adaugati cuisoarele si lasati compotul la fiert pana cand se inmoaie perele.

Lasati compotul sa se raceasca si apoi va fi gata pentru servire.

Daca doriti sa-l preparati pentru iarna puneti compotul in borcane si sterilizati-l in bain-marie.

 

Menţiuni

Daca doriti ca acesta sa aiba mai putin calorii il puteti prepara cu indulcitori precum zaharina.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: pere , lamaie , scortisoara , cuisoare

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de compot de pere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.