De ce ți-e poftă astăzi ?

Compot de piersici

 

Retete de conserve » Compot de piersici

Daca vreti sa pregatiti un deliciu pe care sa-l puteti servi rece in serile calduroase atunci preparati aceasta reteta delicioasa de compot de piersici.

 

Cateva piersici pufoase , coapte si delicoase.

Ingrediente

 

1/2 kg piersici

1/2 pahar zahar

2 sau 3 pahare apa fiarta

 

Mod de preparare

 

Puneti piersicile in apa clocotita apoi scoateti-le dupa doua minute, curatati-le de coaja si scoateti-le samburii.

Puneti apoi paharele de apa fiarta intr-o cratita alaturi de piersici si zahar si lasati-le sa dea in cateva clocote.

Veti sti ca este gata in momentul in care piersicile incep sa isi schimbe putin culoarea pana la nivelul la care este uniforma pe toata suprafata fructului.

Luati cratita de pe foc si lasati compotul sa se raceasca.

 

Menţiuni

Aveti grija in momentul fierberii compotului de piersici sa nu lasati prea mult fructele sa se inmoaie deoarece nu va mai avea un gust foarte bun.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: piersici

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de compot de piersici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.