De ce ți-e poftă astăzi ?

Compot de struguri

 

Retete de conserve » Compot de struguri

Pentru a pastra aromele verii si pe perioada zilelor reci de iarna, incercati aceasta reteta de compot de struguri care va va indulci si incanta.

 

Un strugure.

Ingrediente

 

1 kg boabe struguri

200 g zahar

1 lingura zeama de lamaie

apa

 

Mod de preparare

 

Este de preferat ca strugurii sa aiba boabele mari si sanatoase.

Alegeti un soi de struguri de masa dulci si albi pentru ca compotul sa nu aiba o culoare urata.

Amestecati apa calda cu zaharul si zeama de lamaie si o turnati peste strugurii asezati in borcan pana cand acestia sunt acoperiti total.

Acoperiti borcanele cu un ceolofan dublu pe deasupra si legati strans cu sfoara.

Infasurati borcanele in ziar si puneti-le intr-un vas inalt la cuptor pentru a le steriliza.

Lasati borcanele la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la foc mediu pana incep sa fiarba si apoi mic.

Scoateti borcanele cu grija din vas si le stergeti bine apoi le puneti in camara la loc ferit de soare si caldura.

 

Menţiuni

Compotul de struguri este un desert savoros pentru zilele de post.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: struguri , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de compot de struguri, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.