Cornulete cu nuca
Retete de dulciuri » Cornulete cu nuca
Este bine sa aveti mereu ceva dulce cu care sa ii bucurati pe cei mici iar cornuletele cu nuca sunt o solutie foarta buna in acest scop.
O farfurie plina cu cornulete proaspete cu nuca, pudrate cu zahar farin.
Ingrediente
150 g unt
200 g faina
70 g zahar
100 g nuca
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic zahar vanilat
50 g zahar pudra
Mod de preparare
Untul, pe care in prealabil l-ati tinut 2 ore la temperatura camerei, il frecatu cu 70 g de zahar pana obtineti o spuma moale in care zaharul s-a dizolvat complet.
Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si faina (tinuta deasemeanea cu doua ore inainte la temperatura camerei) si framantati un aluat amenea celor pentru placinta sau pentru gogosi.
Dati aluatul la rece timp de ora, incelit in folie de plastic pentru alimente.
In timp ce aluatul sta la rece, dumneavoastra pregatiti nucile.
Spargeti nucile, alegeti miezul , il curatati de mizerii sufland peste el si puneti apoi miezul intreg in tava de araz si il dati la prajit pana in momentul in care se rumeneste iar coaja de pe el cade la atingere.
Scoateti nucile din tava, suflati din nou peste ele pentrua indeparta coaja care a cazut si le dati putin deoparte sa se racoreasca.
Pregatiti o planseta mai mare, o tapetati cu faina, scoateti aluatul de la rece, ii dati folia deoparte si il asezati pe planseta.
Intindeti cu ajutorul sucitorului o foaie rotunda de cativa milimetri grosime.
Cu ajutorul unui cutit de bucatarie sau a unui cutit rotita special pentru fursecuri, taiati foaia in fasii, pornind din centru spre extremitati, asemeni unor felii de pizza.
Luati cate o bucata sau doua din miezul de nuca, in functie de marimea fiecareia si le asezati pe fasiile de aluat, la capatul extrem, mai lat.
Rulati aluatul de la capatul unde ati asezat nuca, spre mijloc, pentru a forma cornuletele.
Tapetati o tava de aragaz cu hartie de copt si asezati in ea cornulete formata la o distanta de cativa mimiletri intre ele.
Dati tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 de minute.
Dupa ce s-au copt, scoateti tava, luati cornulete calde si le asezati pe un platou incins, le lasati 2 minute sa se racoreasca iar apoi le presarati cu zahar pudra, simplu, vanilat sau cu aroma de rom, in functie de preferinta.
Menţiuni
Nu presarati cornulete cat sunt prea fierbinti deoarece zaharul se va topi.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Etichete: unt , nuca , lamaie
Fotografia prezentata in reteta de Cornulete cu nuca apartine Rasfaturi Culinare.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cornulete cu nuca, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.