Cornuri cu ciocolata
Retete de dulciuri » Cornuri cu ciocolata
Daca v-ati saturat de clasicele cornuri dn comert, puteti incerca sa le gatiti acasa, urmand urmatoarea reteta.
Doua cornuri delicioase cu ciocolata, glazurate cu multa ciocolata topita, alba si neagra.
Ingrediente
Pentru aluat:
600 g faina
80 g zahar
125 g smantana
30 g drojdie
150 g unt
sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 galbenus
Pentru crema:
60 g unt
2 galbenusuri
80 g zahar
100 g ciocolata
3 albusuri
50 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare
Frecati oul spuma cu 100 g unt si cu zaharul, adaugati drojdia, smantana , sarea, coaja de lamaie si 500 g faina.
Framantati bine un aluat pe care mai apoi il lasati sa se odihneasca o ora.
Presarati faina pe planseta, intindeti o foaie groasa din aluat si stropiti cu restul de unt caldut, apoi puneti crema de ciocolata, avand grija ca pe margini sa fie mai putina.
Pentru a prepara crema de ciocolata, amestecati untul cu galbenusurile si ciocolata rasa, apoi cu albusurile batute spuma cu zahar, stafidele si esenta de vanilie.
Dupa ce ati pus crema pe aluatul de cornuri, le rulati, le ungeti cu galbenus de ou, presarati putin zahar, le asezati in tava si le dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade ca sa se coaca.
Menţiuni
Cornurile cu ciocolata merg servite alaturi de o cana fierbinte cu ceai de fructe.
Timp de preparare: 2 ore 25 de minute
Complexitate: medie
Etichete: smantana , drojdie , unt , lamaie , oua , ciocolata , stafide
Fotografia prezentata in reteta de Cornuri cu ciocolata apartine Lliz.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cornuri cu ciocolata, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.