De ce ți-e poftă astăzi ?

Cornuri cu ciocolata

 

Retete de dulciuri » Cornuri cu ciocolata

Daca v-ati saturat de clasicele cornuri dn comert, puteti incerca sa le gatiti acasa, urmand urmatoarea reteta.

 

Doua cornuri delicioase cu ciocolata, glazurate cu multa ciocolata topita, alba si neagra.

Ingrediente

 

Pentru aluat:

600 g faina

80 g zahar

125 g smantana

30 g drojdie

150 g unt

sare

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1 galbenus

Pentru crema:

60 g unt

2 galbenusuri

80 g zahar

100 g ciocolata

3 albusuri

50 g stafide

2 lingurite esenta de vanilie

 

Mod de preparare

 

Frecati oul spuma cu 100 g unt si cu zaharul, adaugati drojdia, smantana , sarea, coaja de lamaie si 500 g faina.

Framantati bine un aluat pe care mai apoi il lasati sa se odihneasca o ora.

Presarati faina pe planseta, intindeti o foaie groasa din aluat si stropiti cu restul de unt caldut, apoi puneti crema de ciocolata, avand grija ca pe margini sa fie mai putina.

Pentru a prepara crema de ciocolata, amestecati untul cu galbenusurile si ciocolata rasa, apoi cu albusurile batute spuma cu zahar, stafidele si esenta de vanilie.

Dupa ce ati pus crema pe aluatul de cornuri, le rulati, le ungeti cu galbenus de ou, presarati putin zahar, le asezati in tava si le dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade ca sa se coaca.

 

Menţiuni

Cornurile cu ciocolata merg servite alaturi de o cana fierbinte cu ceai de fructe.

Timp de preparare: 2 ore 25 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: smantana , drojdie , unt , lamaie , oua , ciocolata , stafide

Fotografia prezentata in reteta de Cornuri cu ciocolata apartine Lliz.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cornuri cu ciocolata, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.