Cornuri cu gem
Retete de dulciuri » Cornuri cu gem
Reteta de cornulete este una din cele mai simple si mai economice retete de dulciuri pe care o puteti prepara.
Un cosulet ce contine cateva cornuri cu gem, proaspat scoase din cuptor.
Ingrediente
200 g unt sau margarina
1 ou
50 g zahar
20 g drojdie
80 ml lapte
1/4 lingurita sare
faina
coaja rasa de portocala
20 ml ulei
2 pachete zahar vanilat
1 borcan cu gem
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie sa il faceti este cel de a desface drojdia in putin lapte caldut.
Frecati apoi spuma oul cu zaharul, sarea si untul, dupa care adaugati laptele, faina si coaja de portocala.
Din toate aceste ingrediente puse la un loc, framantati un aluat pe care il intindeti apo intr-o foaie.
Taiati foaia obtinuta in patrate, cu ajutorul unui cutit sau cu rotita zimtata, daca aveti asa ceva prin bucatarie.
Intr-unul din colturile fiecarui patrat obtinut puneti putin gem, rulati aluatul si curbati-l astfel ncat sa ii dati forma unui corn.
Asezati cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dati la cuptor pentru a se coace la foc potrivit.
Dupa ce le scoateti din tava, cornurile trebuie sa fie lasate sa se raceasca, iar apoi le pudrati cu zahar vanilat.
Menţiuni
Puteti sa rulati cornurile si prin putina nuca de cocos.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: mica
Etichete: unt , margarina , oua , drojdie , lapte, portocale
Fotografia prezentata in reteta de Cornuri cu gem apartine Musicpb.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cornuri cu gem, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.