De ce ți-e poftă astăzi ?

Cornuri cu gem

 

Retete de dulciuri » Cornuri cu gem

Reteta de cornulete este una din cele mai simple si mai economice retete de dulciuri pe care o puteti prepara.

 

Un cosulet ce contine cateva cornuri cu gem, proaspat scoase din cuptor.

Ingrediente

 

200 g unt sau margarina

1 ou

50 g zahar

20 g drojdie

80 ml lapte

1/4 lingurita sare

faina

coaja rasa de portocala

20 ml ulei

2 pachete zahar vanilat

1 borcan cu gem

 

Mod de preparare

 

Primul pas pe care trebuie sa il faceti este cel de a desface drojdia in putin lapte caldut.

Frecati apoi spuma oul cu zaharul, sarea si untul, dupa care adaugati laptele, faina si coaja de portocala.

Din toate aceste ingrediente puse la un loc, framantati un aluat pe care il intindeti apo intr-o foaie.

Taiati foaia obtinuta in patrate, cu ajutorul unui cutit sau cu rotita zimtata, daca aveti asa ceva prin bucatarie.

Intr-unul din colturile fiecarui patrat obtinut puneti putin gem, rulati aluatul si curbati-l astfel ncat sa ii dati forma unui corn.

Asezati cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dati la cuptor pentru a se coace la foc potrivit.

Dupa ce le scoateti din tava, cornurile trebuie sa fie lasate sa se raceasca, iar apoi le pudrati cu zahar vanilat.

 

Menţiuni

Puteti sa rulati cornurile si prin putina nuca de cocos.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: unt , margarina , oua , drojdie , lapte, portocale

Fotografia prezentata in reteta de Cornuri cu gem apartine Musicpb.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cornuri cu gem, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.