Crap umplut
Retete de peste » Crap umplut
Retetele cu carne de peste sunt foarte sanatoase iar reteta de crap umplut este totodata si foarte gustoasa.
Un crap umplut, alaturi de umplutura de legume, asezat pe un platou.
Ingrediente
1 crap mare
200 g ciuperci
verdeata tocata
1 cana ulei
sare
piper macinat
1 felie paine
1 pahar vin alb
1 ceapa
1 telina
Mod de preparare
Curatati pestele de solzi, il goliti de intestine, scoateti cu atentie oasele de la burta, il spalati si il sarati pe dinauntru si pe dinafara.
Lasati pestele sa stea cu sarea pe el pana cand pregatiti umplutura.
Tocati ciupercile si le puneti intr-un vas emailat impreuna cu ceapa tocata marunt si telina data pe razatoare.
Lasati amestecul preparat sa scada la foc mic, cu cratita acoperita.
Cand amestecul s-a inmuiat bine, il puneti intr-o farfurie adanca si il amestecati cu miezul de la o felie de paine inmuiat si bine faramitat, cu verdeata tocata, cu sare si piper macinat.
Omogenizati amestecul si il introduceti cu atentie in burta crapului.
Inconjurati pestele cu ata de bumbac si il introduceti in cuptor, asezat intr-o forma de sticla incasabila, cu o cana de apa calda, sare, boabe de piper si frunze de telina.
Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la 150 de grade iar pestele il tineti la cuptor, la foc potrivit, timp de o jumatate de ora.
Adaugati vinul, intoarceti pestele si continuati frigerea timp de inca o jumatate de ora.
Scoateti vasul din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a servi.
Menţiuni
Crapul umplut il serviti taiat felii groase, cu umplutura alaturi, stropit cu sosul in care a fost facut.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: crap , ciuperci , paine , vin , ceapa , telina
Fotografia prezentata in reteta de Crap umplut apartine Extaz Total.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de crap umplut, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.