De ce ți-e poftă astăzi ?

Crema de zahar ars

 

Retete de dulciuri » Crema de zahar ars

Aceasta crema este una din retetele de deserturi usor de preparat cu putina rabdare si este foarte gustoasa cand se consuma rece.

 

Ingrediente

 

6 oua

1 1/2 cana zahar

1 l lapte

1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare

 

Din cantitatea de zahar luati o jumatate de cana si o puneti la foc intr-o oala.

Dupa ce zaharul s-a topit, tapetati peretii oalei cu acesta dupa care lasati sa se raceasca compozitia.

In timpul in care se raceste zaharul, amestecati cu mixerul laptele, oualele, zaharul ramas si plicul vanilat, dupa care le adaugati in oala cu zaharul ars si racit.

Dupa aceasta puneti oala la cuptor, la un foc mediu, timp de 30-40 de minute pana aceasta se intareste apoi puneti la rece.

 

Menţiuni

Pentru cei ce prefera mai mult sos dublati cantitatea de zahar ars, o puteti orna cu frisca si se serveste rece de la frigider.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: oua , lapte

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de crema de zahar ars, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.