De ce ți-e poftă astăzi ?

Drob de miel

 

Retete cu carne » Drob de miel

Daca vreti sa preparati ceva special pentru masa de Paste si v-ati hotarat la ceva traditional, atunci incercati si aceasta reteta delicioasa de drob de miel.

 

O farfurie cu drob de miel.

Ingrediente

 

maruntaie de miel

6 oua

2 linguri smantana

3 legaturi ceapa verde

1 legatura marar

1 legatura patrunjel

2 felii paine alba

1 cana lapte

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati maruntaiele curatate sub jet de apa rece si dupa ce le-ati scurs putin, puneti-le intr-o oala cu apa si sare la fiert, indepartand spuma care se formeaza.

Fierbeti trei oua tari si curatati-le de coaja.

Inmuiati feliile de paine in lapte si scurgeti-le bine.

Taiati ceapa, patrunjelul si mararul foarte fin.

Dupa ce s-au racit maruntaiele fierte, dati-le prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata.

Amestecati apoi maruntaiele cu painea si verdeata tocata fin.

Adaugati cele trei galbenusuri ramase la compozitie si adaugati sare si piper dupa gust.

Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu maruntaiele.

Compozitia rezultata o puneti intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Ouale fierte trebuie sa fie in centrul drobului.

Pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute si lasati la racit cand este gata.

 

Menţiuni

Drobul se serveste taiat felii si se poate prepara si pe pat de pesmet.

Timp de preparare: 1 ora 35 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: miel , oua , smantana , ceapa , paine , lapte

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de drob de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.