Dulceata de capsuni
Retete de conserve » Dulceata de capsuni
Daca vrei sa preparati un deliciu pentru iarna care va va folosi la prepararea dulciurilor atunci incercati aceasta reteta delicioasa de dulceata de capsuni.
Un borcan cu dulceata de capsuni.
Ingrediente
1 kg zahar
1 kg capsuni
1 lamaie
30 ml rom
Mod de preparare
Alegeti capsunile care sunt mai mici si rotunde si spalati-le bine, indepartand si coditele sau frunzulitele.
Puneti apoi zaharul amestecat cu capsunile (fara sa le sfarmati) intr-o oala de minim patru litri si adaugati lamaie si rom dupa gust.
Lasati-le la fiert pana cand siropul este bine legat si apoi indepartati spuma de la suprafata.
Turnati apoi dulceata cat este inca fierbinte si puneti-le in camara la loc umbrit.
Menţiuni
Serviti dulceata de capsuni cu o felie de pane prajita alaturi de o cana cu ceai.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: capsuni , lamaie , rom
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de dulceata de capsuni, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.