De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de capsuni

 

Retete de conserve » Dulceata de capsuni

Daca vrei sa preparati un deliciu pentru iarna care va va folosi la prepararea dulciurilor atunci incercati aceasta reteta delicioasa de dulceata de capsuni.

 

Un borcan cu dulceata de capsuni.

Ingrediente

 

1 kg zahar

1 kg capsuni

1 lamaie

30 ml rom

 

Mod de preparare

 

Alegeti capsunile care sunt mai mici si rotunde si spalati-le bine, indepartand si coditele sau frunzulitele.

Puneti apoi zaharul amestecat cu capsunile (fara sa le sfarmati) intr-o oala de minim patru litri si adaugati lamaie si rom dupa gust.

Lasati-le la fiert pana cand siropul este bine legat si apoi indepartati spuma de la suprafata.

Turnati apoi dulceata cat este inca fierbinte si puneti-le in camara la loc umbrit.

 

Menţiuni

Serviti dulceata de capsuni cu o felie de pane prajita alaturi de o cana cu ceai.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: capsuni , lamaie , rom

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de capsuni, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.