Dulceata de nuci verzi
Retete de conserve » Dulceata de nuci verzi
Una din cele mai rafinate dulceturi, cu aroma dulce amaruie si gust neasteptat de savuros, este dulceata de nuci verzi.
O farfurie cu o dulceata de nuci de iti lasa gura apa
Ingrediente
120 nuci verzi
1 kg zahar
100 g miere de albine
1 lamaie
2-3 cuisoare
scortisoara
Mod de preparare
Pentru aceasta dulceata folositi nucile verzi inainte de li se intari coaja si miezul, cu samburii inca gelatinosi.
Curatati nucile de coaja verde, pana unde incepe sa se formeze coaja propriu-zisa, care este inca alba si moale.
Dupa ce le cutatati veti ramane cu aproximativ 1 kg de nuci, pe care le puneti in apa rece ca sa iasa amareala din ele si sa nu se inegreasca.
Le lasati scufundate in apa 24 ore, acoperite cu o farfurie, schimbind apa de 2-3 ori in acest timp.
Nucile curatate le scurgeti de apa a doua zi si le limpeziti bine.
Intre timp preparati intr-o cratita siropul din zahar, 500 ml apa, miere si zeama de lamaie, care il amestecati la foc mic pana se dizolva zaharul.
Cand siropul da in clocot, puneti nucile si condimentele si fierbeti ( nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul ) pana se leaga siropul.
Luati cratita de pe foc si incercati sa ridicati lingura din sirop si daca, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una linga alta, inseamna ca dulceata este gata.
Se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit, se pune in borcane pe care le pastrati la loc intunecos si rece.
Menţiuni
Dulceata de nuci trebuie pastrata la loc rece si uscat.
Timp preparare: 4 ore
Complexitate: mare
Etichete: nuca , miere , lamaie , scortisoara , cuisoare
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de dulceata de nuci verzi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.