De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de pere

 

Retete de conserve » Dulceata de pere

Dulceata de pere este un preparat culinar aromat care poate fi consumat atat simplu cat si in clatite sau prajituri.

 

Pere

Ingrediente

 

2 kg pere

1 kg zahar

3 batoane scortisoara

1 lamaie

2 lingurite scortisoara

200 ml apa

 

Mod de preparare

 

Indepartati coaja perelor si cotorul si taiati-le in bucati dupa cum doriti dumneavoastra sau in felii.

Puneti-le intr-un vas unde ati pus si zeama de la o lamaie, zaharul, batoanele de scortisoara si apa.

Lasati dulceata la foc mediu si amestecati periodic pentru a nu se lipi.

In aproximativ 45 de minute dulceata dumneavoastra va fi legata.

Cand dulceata este gata, puneti scortisoara pudra si amestecati incet.

Cand este gata, puneti dulceata de pere in borcane si apoi in camara la loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Daca doriti,in loc de zahar puteti pune un kg de zahar pudra care va oferi dulcetii un gust usor vanilat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: pere

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de pere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.