Dulceata de pere
Retete de conserve » Dulceata de pere
Dulceata de pere este un preparat culinar aromat care poate fi consumat atat simplu cat si in clatite sau prajituri.
Pere
Ingrediente
2 kg pere
1 kg zahar
3 batoane scortisoara
1 lamaie
2 lingurite scortisoara
200 ml apa
Mod de preparare
Indepartati coaja perelor si cotorul si taiati-le in bucati dupa cum doriti dumneavoastra sau in felii.
Puneti-le intr-un vas unde ati pus si zeama de la o lamaie, zaharul, batoanele de scortisoara si apa.
Lasati dulceata la foc mediu si amestecati periodic pentru a nu se lipi.
In aproximativ 45 de minute dulceata dumneavoastra va fi legata.
Cand dulceata este gata, puneti scortisoara pudra si amestecati incet.
Cand este gata, puneti dulceata de pere in borcane si apoi in camara la loc racoros si umbrit.
Menţiuni
Daca doriti,in loc de zahar puteti pune un kg de zahar pudra care va oferi dulcetii un gust usor vanilat.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: pere
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de dulceata de pere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.