De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de piersici

 

Retete de conserve » Dulceata de piersici

Daca vreti sa preparati ceva dulce pentru iarna,incercati aceasta reteta aromata de dulceata de piersici care va aduce vara in anotimpul rece.

 

Borcane cu dulceata de piersici.

Ingrediente

 

1 kg piersici fara samburi

1 kg zahar

1/2 l apa

zeama de la 1 lamaie

vanilie

 

Mod de preparare

 

Alegeti numai piersicile care sunt sanatoase si nu foarte moi.

Curatati-le de coaja si de samburi si puneti-le in apa de var.

Dupa 30 de minute, limpeziti-le si taiati-le in sferturi.

Adaugati apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul, apa, zeama de lamaie si un baton de vanilie de 2-3 cm.

Lasati-le sa fiarba la foc mediu pana cand se incheaga siropul si considerati ca este gata.

Indepartati spuma daca s-a format si lasati dulceata sa se raceasca acoperita.

Cand s-a racit, puneti-o in borcane.

 

Menţiuni

Dulceata de piersici se tine la loc racoros si ferit de soare.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: piersici , lamaie , vanilie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de piersici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.