Dulceata de piersici
Retete de conserve » Dulceata de piersici
Daca vreti sa preparati ceva dulce pentru iarna,incercati aceasta reteta aromata de dulceata de piersici care va aduce vara in anotimpul rece.
Borcane cu dulceata de piersici.
Ingrediente
1 kg piersici fara samburi
1 kg zahar
1/2 l apa
zeama de la 1 lamaie
vanilie
Mod de preparare
Alegeti numai piersicile care sunt sanatoase si nu foarte moi.
Curatati-le de coaja si de samburi si puneti-le in apa de var.
Dupa 30 de minute, limpeziti-le si taiati-le in sferturi.
Adaugati apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul, apa, zeama de lamaie si un baton de vanilie de 2-3 cm.
Lasati-le sa fiarba la foc mediu pana cand se incheaga siropul si considerati ca este gata.
Indepartati spuma daca s-a format si lasati dulceata sa se raceasca acoperita.
Cand s-a racit, puneti-o in borcane.
Menţiuni
Dulceata de piersici se tine la loc racoros si ferit de soare.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: piersici , lamaie , vanilie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de dulceata de piersici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.