De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de prune

 

Retete de conserve » Dulceata de prune

Daca vrei sa prepari o dulceata aromata pentru iarna care sa fie si putin acrisoara incearca aceasta reteta deosebita de dulceata de prune.

 

Dulceata de prune.

Ingrediente

 

1 kg prune

500 g zahar

1 portocala

1 baton scortisoara

1/2 lamaie

100 g stafide

100 g miez de nuca

 

Mod de preparare

 

Spalati si curatati prunele de samburi apoi taiati-le in jumatati.

Curatati portocala de samburi si coaja si taiati-o in felii subtiri si procedati la fel cu jumatatea de lamaie.

Puneti prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul intr-o oala cu fundul gros si amestecati usor in timp ce le lasati la foc mic.

Dupa ce s-a topit zaharul si dulceata a format o spuma roz, se mai lasa pe foc aproximativ 40 de minute.

Amestecati periodic cu atentie pentru a nu sfarama fructele.

Dupa 40 de minute, adaugati stafidele si nuca si amestecati bine apoi mai lasati-o pe foc cinci minute.

Puneti dulceata in borcane cu capac ermetic.

Intoarceti borcanele invers timp de 10 minute pentru ca fructele sa nu ramana pe fundul borcanelor.

Puneti borcanele in camara la loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti adauga mai multa nuca, stafide sau portocale.

Timp de preparare: 1 ora si jumatate

Complexitate: mica

 

Etichete: prune , portocale , scortisoara , lamaie , stafide , nuca

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de prune, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.