De ce ți-e poftă astăzi ?

Dulceata de struguri

 

Retete de conserve » Dulceata de struguri

Dulceata de struguri este un preparat culinar aromat care poate fi preparat atat pentru zilele friguroase de iarna cat si pentru a indulci o zi de toamna.

 

Un bol cu dulceata de struguri.

Ingrediente

 

1 kg zahar

zeama de lamaie

1/2 baton vanilie

4 pahare apa

1 kg boabe de struguri

 

Mod de preparare

 

Curatati boabele de struguri de pielita si samburi si lasati-le la scurs pe un tifon.

Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa iar cand da in clocot, adaugati o lingura de zeama de lamaie si amestecati bine.

Mai lasati cateva clocote, stingeti focul si adaugati strugurii.

Dupa cateva minute, reaprindeti aragazul si continuati fierberea.

Adaugati inca doua linguri de zeama de lamaie si cand este aproape gata adaugati si jumatatea de baton de vanilie.

Cand este gata si dulceata este legata, inchideti aragazul si lasati la racit.

Indepartati spuma care s-a format, apoi turnati in borcane.

Lasati borcanele sa stea pe capac cateva minute pentru ca strugurii sa nu ramana pe fundul borcanului si borcanele trebuie sa fie inchise etans.

 

Menţiuni

Serviti dulceata de struguri cu o cana fierbinte de ceai si niste paine prajita.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: struguri , lamaie , vanilie

Fotografia prezentata in reteta de Dulceata de struguri apartine Binnur.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de dulceata de struguri, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.