Eclere cu crema de vanilie
Retete de dulciuri » Eclere cu crema de vanilie
Daca v-ati saturat de dulciurile din comert si vreti sa incercati ceva facut in casa, o ideea foarte buna sunt aceste spectaculoase eclere cu crema de vanilie.
Sapte eclere cu crema de vanilie, pudrate cu zahar farin si asezate pe o farfurie.
Ingrediente
Pentru aluat:
12 linguri faina
1 lingura zahar
2 pahare lapte
sare
200 g unt
8 oua
Pentru crema:
1 l lapte
50 g unt
8 galbenusuri
6 linguri amidon de porumb
6 linguri zahar
sare
esenta de vanilie
Mod de preparare
Preparati mai intai aluatul pentru cojile de eclere si apoi crema.
Puneti intr-o cratita cele 200 g de unt impreuna cu laptele, adaugati si un praf de sare si zaharul, dati cratita pe foc mic si amestecati continuu pana cand se topeste atat untul cat si zaharul.
In momentul in care amestecul incepe sa fiarba, turnati faina toata odata si amestecati repede pentru a se incorpora foarte bine pana in momentul in care formati o coca.
Luati cratita de pe foc, lasati sa se racoreasca bine timp mai multe minute, dupa care adaugati ouale unul cate unul, amestecand continuu.
Luati cu lingura din aluat si puneti ntr-o punga de hartie taiata la varf, sau daca aveti prin bucatarie, intr-un sprit special.
Tapetati o tava cu hartie la copt si cu ajutorul spritului modelati in tava bastonase asezate la o distanta de 2 cm intre ele.
Dati tava la cuptor timp de 30 de minute, dupa care le scoateti, le lasati sa se racoareasca si le taiati pe lung.
Cat timp se racoresc eclerele, dumneavoastra preparati crema de vanilie.
Puneti intr-o cratita pe foc laptele si il lasati sa se incalzeasca foarte putin, avand grija sa nu infierbinte.
Separat, amestecati galbenusurile cu un praf de sare, cu zaharul si amidonul si turnati usor laptele in acest amestec, amestecand continuu.
Dati vasul apoi pe foc mic si amestecand in el, il lasati pana cand continutul se ingroasa.
Cand considerati ca este amestecul este suficient de gros, trageti cratita de pe foc, adaugati esenta de vanilie si untul amestecand pana se topeste complet, acoperiti vasul cu o folie pentru a nu prinde crusta si lasati sa se raceasca bine.
Luati fiecare ecler, umpleti cu crema si asezati pe un platou.
Pudrati dulciurile obtinute cu zahar pudra si puteti sa le serviti.
Menţiuni
Puteti prepara si o glazura de ciocolata pe care sa o puneti deasupra eclerelor cand sunt gata.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: lapte , unt , oua
Fotografia prezentata in reteta de Eclere cu crema de vanilie apartine Silvioara.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de eclere cu crema de vanilie, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.