De ce ți-e poftă astăzi ?

Escalop cu ciuperci

 

Retete cu carne » Escalop cu ciuperci

Reteta de escalop este foarte populara fiind deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat.

 

O portie de escalop cu sos de ciuperci pe o farfurie, alaturi de un bol cu salata de legume.

Ingrediente

 

6 felii carne de pui

1 cana ulei

sare

1 pahar vin alb

250 g ciuperci

1 lingura unt

1 lingurita faina

 

Mod de preparare

 

Spalati felii de carne, le bateti pe ambele parti cu batatorul de lemn, le sarati si le piperati dupa gust.

Rumeniti carnea pe ambele parti cate 4-5 minute, le scoateti pe un platou cand sunt gata si le tineti la cad.

Curatati ciupercile, le spalati in mai multe ape si le taiati felii subtiri, le puneti apoi intr-un vas emailat impreuna cu o lingura de unt, putina sare si o cana cu apa calda.

Scadeti ciupercile la foc mic si adaugati vinul in momentul in care constatati ca nu mai au sos iar odata cu vinul adaugati si un sos obtinut din faina desfacuta in apa rece.

Piperati dupa gust si lasati ciupercile sa mai fiarba timp de un sfert de ora.

Cand ciupercile sunt gta, le rasturnati peste bucatile de carne iar mancarea dumneavoastra este gata pentru a fi servita.

 

Menţiuni

Escalopul cu ciuperci il serviti doar cald pentru ca rece nu mai are acelasi gust.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , vin , ciuperci , unt

Fotografia prezentata in reteta de Escalop cu ciuperci apartine Rosidae.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de escalop cu ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.