Escalop cu ciuperci
Retete cu carne » Escalop cu ciuperci
Reteta de escalop este foarte populara fiind deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat.
O portie de escalop cu sos de ciuperci pe o farfurie, alaturi de un bol cu salata de legume.
Ingrediente
6 felii carne de pui
1 cana ulei
sare
1 pahar vin alb
250 g ciuperci
1 lingura unt
1 lingurita faina
Mod de preparare
Spalati felii de carne, le bateti pe ambele parti cu batatorul de lemn, le sarati si le piperati dupa gust.
Rumeniti carnea pe ambele parti cate 4-5 minute, le scoateti pe un platou cand sunt gata si le tineti la cad.
Curatati ciupercile, le spalati in mai multe ape si le taiati felii subtiri, le puneti apoi intr-un vas emailat impreuna cu o lingura de unt, putina sare si o cana cu apa calda.
Scadeti ciupercile la foc mic si adaugati vinul in momentul in care constatati ca nu mai au sos iar odata cu vinul adaugati si un sos obtinut din faina desfacuta in apa rece.
Piperati dupa gust si lasati ciupercile sa mai fiarba timp de un sfert de ora.
Cand ciupercile sunt gta, le rasturnati peste bucatile de carne iar mancarea dumneavoastra este gata pentru a fi servita.
Menţiuni
Escalopul cu ciuperci il serviti doar cald pentru ca rece nu mai are acelasi gust.
Timp de preparare: 1 ora 10 minute
Complexitate: medie
Etichete: pui , vin , ciuperci , unt
Fotografia prezentata in reteta de Escalop cu ciuperci apartine Rosidae.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de escalop cu ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.