De ce ți-e poftă astăzi ?

Fasole prajita

 

Retete cu legume » Fasole prajita

Daca vreti sa preparati o mancare traditionala romaneasca care este si de post atunci incercati aceasta reteta gustoasa de fasole prajita .

 

Un bol cu fasole prajita .

Ingrediente

 

500 g fasole boabe

2 cepe mari

2 morcovi

2 ardei grasi

1 frunza de dafin

200 ml ulei

2 linguri bulion

1 legatura marar verde

1 legatura patrunjel verde

sare

piper

vegeta

 

Mod de preparare

 

Pentru a prepara mancarea intr-un timp mai scurt de fierbere ,puneti fasolea in apa cu o zi inainte de a gati.

Intr-o cratita incapatoare fierbeti fasolea jumatate de ora apoi scurgeti zeama si puneti-o la fiert in apa calda pentru inca o ora .

Intre timp taiati ceapa solzisori si puneti-o la calit in ulei incins si cand aceasta prinde o culoare aurie adaugati si pasta de tomata diluata cu putina apa .

Amestecati bine si lasati tigaia la foc mediu iar apoi prajiti si legumele iar cand fasolea este fiarta puneti-le pe toate intr-o cratita la foc mediu.

Adaugati si frunza de dafin in cratita si mai lasati-le aproximativ 20 de minute la prajit si condimentati mancarea cu sare, piper si delikat sau vegeta.

Cand mancarea este gata si toate legumele sunt bine prajite adaugati verdeata tocata marunt si indepartati cratita de pe foc.

 

Menţiuni

Fasolea prajita se poate servi cu ceapa verde sau cu mamaliguta calda.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: fasole , ceapa , morcov , ardei gras

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de fasole prajita, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.