Ficatei de pui cu sos de ciuperci
Retete cu carne » Ficatei de pui cu sos de ciuperci
Daca va place sa gatiti si sa testati mereu retete noi, incercati si aceasta reteta de ficatei, foarte buna la gust.
O portie de ficatei proaspat preparati alaturi de garnitura de piure de cartofi.
Ingrediente
1/4 kg ficatei de pasare
2 linguri unt
200 g ciuperci
2 pahare vin alb
1 cana de supa
verdeata tocata
sare
piper macinat
Mod de preparare
Curatati ficateii de pielite, ii spalati in apa rece si ii dati in clocot 5 minute dupa care ii scurgeti si ii puneti intr-o cratita emailata, impreuna cu o lingura de unt si supa de zarzavat sau de carne si ii lasati sa scada acoperit.
Cand ficatul se poate consuma, adaugati sarea si un pahar mic de vin alb.
Separat pregatiti ciupercile, le spalati, le taiati felii subtiri si le puneti intr-o cratita separata cu o lingura de unt si putina sare.
Acoperiti cratita si lasati sa scada la foc mic.
Cand s-au inmuiat, adaugati piper macinat si un pahar mic de vin alb iar verdeata tocata o adaugati zece minute inainte de a lua cratita de pe foc.
Scoateti ficateii pe o farfurie mare, acoperiti cu sos de ciuperci si cu sosul in care i-ai preparat si serviti totul cald.
Menţiuni
Garnisiti mancarea aceasta cu felii de portocala si serviti-o alaturi de piure de cartofi.
Timp de preparare: 1 ora 10 minute
Complexitate: medie
Etichete: ficatei , unt , ciuperci , vin
Fotografia prezentata in reteta de Ficatei de pui cu sos de ciuperci apartine Tundenana.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ficatei de pui cu sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.