De ce ți-e poftă astăzi ?

Ficatei de pui cu sos de ciuperci

 

Retete cu carne » Ficatei de pui cu sos de ciuperci

Daca va place sa gatiti si sa testati mereu retete noi, incercati si aceasta reteta de ficatei, foarte buna la gust.

 

O portie de ficatei proaspat preparati alaturi de garnitura de piure de cartofi.

Ingrediente

 

1/4 kg ficatei de pasare

2 linguri unt

200 g ciuperci

2 pahare vin alb

1 cana de supa

verdeata tocata

sare

piper macinat

 

Mod de preparare

 

Curatati ficateii de pielite, ii spalati in apa rece si ii dati in clocot 5 minute dupa care ii scurgeti si ii puneti intr-o cratita emailata, impreuna cu o lingura de unt si supa de zarzavat sau de carne si ii lasati sa scada acoperit.

Cand ficatul se poate consuma, adaugati sarea si un pahar mic de vin alb.

Separat pregatiti ciupercile, le spalati, le taiati felii subtiri si le puneti intr-o cratita separata cu o lingura de unt si putina sare.

Acoperiti cratita si lasati sa scada la foc mic.

Cand s-au inmuiat, adaugati piper macinat si un pahar mic de vin alb iar verdeata tocata o adaugati zece minute inainte de a lua cratita de pe foc.

Scoateti ficateii pe o farfurie mare, acoperiti cu sos de ciuperci si cu sosul in care i-ai preparat si serviti totul cald.

 

Menţiuni

Garnisiti mancarea aceasta cu felii de portocala si serviti-o alaturi de piure de cartofi.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: ficatei , unt , ciuperci , vin

Fotografia prezentata in reteta de Ficatei de pui cu sos de ciuperci apartine Tundenana.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ficatei de pui cu sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.