De ce ți-e poftă astăzi ?

Frigarui cu orez

 

Retete de aperitive » Frigarui cu orez

Suprindeti-i in mod placut pe cei care iau masa la dumneavoastra in casa servindu-le un aperitiv deosebit cum sunt aceste frigarui cu orez.

 

Doua frigarui cu orez si rosii asezate pe o farfurie.

Ingrediente

 

1 cana orez cu bob rotund

patrunjel verde

unt

3 linguri pesmet

3 linguri parmezan

condiment mix de legume

frunze de telina

rosii

 

Mod de preparare

 

Intr-o oala in care ati pus 5 cani cu apa si un praf de sare, puneti orezul la fiert.

Lasati sa fiarba orezul pana devine pufos dupa care adaugati putin unt si o legatura de patrunjel tocat foarte marunt.

Amestecati totul foarte bine pentru a se topi untul dupa care trageti deoparte si lasati sa se raceasca.

Din compozitia obtinuta formati cu mana umeda bilute de orez pe care le tavaliti prin pesmet amestecat cu mixul de legume si cele 3 linguri cu parmezan.

Puneti pe foc o tigaie teflonata in care puneti foarte putin ulei, daca nu chiar deloc si puneti bilutele de orez la prajit.

Le lasati sa se prajeasca foarte bine dupa care le scoateti se le puneti pe un servet de hartie daca au fost prajite in ulei pentru a se scurge bine.

Cand s-at racit, le infingeti pe betisoare de frigarui alaturi de felii de rosii si frunze de telina.

 

Menţiuni

Aceste frigarui le serviti pe post de aperitive.

Timp de preparare: 50 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: orez , unt , pesmet , parmezan , rosii

Fotografia prezentata in reteta de Frigarui cu orez apartine Epurasha2bb.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de frigarui cu orez, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.