Friptura de curcan
Retete de fripturi » Friptura de curcan
Daca vrei sa prepari ceva cu adevarat aparte pentru familia ta atunci aceasta delicioasa friptura de curcan este cea mai buna alegere.
O portie de friptura de curcan.
Ingrediente
1 curcan
1 fir maghiran
25 ml cognac
1/2 cana rozmarin
20 ml ulei
1/2 cana frunze proapete de salvie
1 mar taiat sferturi
1 tulpina telina
1 ceapa mare
1/2 cana unt topit
sare
piper
Mod de preparare
Spalati bine curcanul si daca este cazul taiati-i gatul si scoateti-i maruntaiele.
Stergeti curcanul cu prosoape de hartie si indepartati pielea de pe piept fara a o taia complet.
Presarati maghiran, rozmarin si salvie pe sub piele si intindeti-o la loc.
In interiorul curcanului puneti marul, telina si ceapa dupa ce le-ati taiat sferturi.
Puneti curcanul intr-o tava cu pieptul in sus si ungeti-l cu unt apoi acoperiti-l cu folie de aluminiu.
Puneti apoi tava la cuptor la foc mediu aproximativ trei ore verificand la fiecare ora.
Dupa o ora si jumatate ungeti-l cu un sos format din ulei, cognac, sare si piper si bagati-l iar la cuptor.
Cand curcanul este gata, asteptati un sfert de ora inainte de a-l servi.
Menţiuni
Friptura de curcan se serveste impreuna cu un pahar de vin rosu sau alb.
Timp de preparare: 5 ore
Complexitate: mare
Etichete: curcan , cognac , mere , telina , ceapa , unt
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de curcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.