De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de curcan

 

Retete de fripturi » Friptura de curcan

Daca vrei sa prepari ceva cu adevarat aparte pentru familia ta atunci aceasta delicioasa friptura de curcan este cea mai buna alegere.

 

O portie de friptura de curcan.

Ingrediente

 

1 curcan

1 fir maghiran

25 ml cognac

1/2 cana rozmarin

20 ml ulei

1/2 cana frunze proapete de salvie

1 mar taiat sferturi

1 tulpina telina

1 ceapa mare

1/2 cana unt topit

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati bine curcanul si daca este cazul taiati-i gatul si scoateti-i maruntaiele.

Stergeti curcanul cu prosoape de hartie si indepartati pielea de pe piept fara a o taia complet.

Presarati maghiran, rozmarin si salvie pe sub piele si intindeti-o la loc.

In interiorul curcanului puneti marul, telina si ceapa dupa ce le-ati taiat sferturi.

Puneti curcanul intr-o tava cu pieptul in sus si ungeti-l cu unt apoi acoperiti-l cu folie de aluminiu.

Puneti apoi tava la cuptor la foc mediu aproximativ trei ore verificand la fiecare ora.

Dupa o ora si jumatate ungeti-l cu un sos format din ulei, cognac, sare si piper si bagati-l iar la cuptor.

Cand curcanul este gata, asteptati un sfert de ora inainte de a-l servi.

 

Menţiuni

Friptura de curcan se serveste impreuna cu un pahar de vin rosu sau alb.

Timp de preparare: 5 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: curcan , cognac , mere , telina , ceapa , unt

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de curcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.