De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de curcan la cuptor

 

Retete de fripturi » Friptura de curcan la cuptor

O idee foarte buna de meniu principal la mesele festive pe care le organizati este aceasta friptura de curcan, deosebita si foarte buna la gust.

 

Un platou cu friptura de curcan si garnitura de legume, asezat pe o masa festiva plina cu alte bunatati.

Ingrediente

 

1 curcan

100 g unt

sare

piper boabe

4-5 mere intregi

1 lingura cognac

 

Mod de preparare

 

Curatati pasarea, o goliti de intestine si o parliti pe flacara mare.

Dupa ce nu mai are puf, o frecati usor cu malai, o spalati cu multa apa rece si o sarati pe dinauntru si pe dinafara.

Lasati curcanul sa stea o ora cu sarea pe el, dupa care il puneti intr-o tava de friptura, cu o cana de apa si uns cu unt cald.

Merele le curatati de coaja, le taiati felii groase si le introduceti in interiorul curcanului.

Potriviti focul la cuptor si frigeti timp de o ora dupa care adaugati sare, piper boabe si o lingura de cognac cu care stropiti curcanul cand il intoarceti.

Friptura dumneavoastra va fi gata in momentul in care curcanul a caparat o culoare aurie pe toate partile.

 

Menţiuni

Aceasta friptura o serviti cu garnitura de legume si salata de sezon.

Timp de preparare: 2 ore 35 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: curcan , unt , mere , cognac

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de curcan la cuptor apartine 5 Xmom.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de curcan la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.