De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de ied

 

Retete de fripturi » Friptura de ied

Friptura de ied este foarte apetisanta, avand in compozitie condimente care ii dau un gust special si delicios.

 

Un bol cu friptura de ied.

Ingrediente

 

1 ied mic

1 pahar ulei

1 pahar vin alb

zeama de la 1/2 de lamaie

2 morcovi

2 radacini patrunjel

2 cepe

1 capatana usturoi

2 cepe

piper boabe

1 plic foi de dafin

1 lingurita cimbru

sare sau vegeta

 

Mod de preparare

 

Spalati carnea si taiati-o in bucati medii apoi curatati si taiati ceapa in patru iar morcovii si patrunjelul pe lung.

Treceti usturoiul prin presa si amestecati toate ingredientele in afara de ulei.

Lasati carnea la macerat aproximativ doua ore apoi infierbantati uleiul in tigaie si prajiti carnea pana cand se rumeneste apoi asezati legumele in tava .

Adaugati in tigaie si sosul in care a stat carnea dupa ce l-ati strecurat.

Adaugati cateva linguri de apa si acoperiti tava cu folii de aluminiu si bagati-o la cuptor.

Lasati timp de o ora.

 

Menţiuni

Friptura de ied se serveste fierbinte cu un pahar de vin rosu.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ied , vin , lamaie , morcov , ceapa , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de ied, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.