Friptura de ied
Retete de fripturi » Friptura de ied
Friptura de ied este foarte apetisanta, avand in compozitie condimente care ii dau un gust special si delicios.
Un bol cu friptura de ied.
Ingrediente
1 ied mic
1 pahar ulei
1 pahar vin alb
zeama de la 1/2 de lamaie
2 morcovi
2 radacini patrunjel
2 cepe
1 capatana usturoi
2 cepe
piper boabe
1 plic foi de dafin
1 lingurita cimbru
sare sau vegeta
Mod de preparare
Spalati carnea si taiati-o in bucati medii apoi curatati si taiati ceapa in patru iar morcovii si patrunjelul pe lung.
Treceti usturoiul prin presa si amestecati toate ingredientele in afara de ulei.
Lasati carnea la macerat aproximativ doua ore apoi infierbantati uleiul in tigaie si prajiti carnea pana cand se rumeneste apoi asezati legumele in tava .
Adaugati in tigaie si sosul in care a stat carnea dupa ce l-ati strecurat.
Adaugati cateva linguri de apa si acoperiti tava cu folii de aluminiu si bagati-o la cuptor.
Lasati timp de o ora.
Menţiuni
Friptura de ied se serveste fierbinte cu un pahar de vin rosu.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: ied , vin , lamaie , morcov , ceapa , usturoi
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de ied, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.