De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de iepure

 

Retete de fripturi » Friptura de iepure

Friptura de iepure este perfecta pentru o cina speciala deoarece este un deliciu apreciat peste tot in lume si iata ca nu este nici greu de preparat.

 

O portie de friptura de iepure cu legume.

Ingrediente

 

1/2 de iepure

ulei

1 lingura faina

50 g unt

1 pahar vin alb

3 cepe

patrunjel verde

2 ciuperci

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati bine carnea de iepure si stergeti-o cu un material curat.

Taiati carnea bucati in functie de preferinta si puneti-o intr-o tigaie in care ati adaugat ulei amestecat cu unt.

Rumeniti carnea apoi adaugati ceapa taiata rondele, ciuperci taiate felii si patrunjel tocat.

Dupa ce s-a ingalbenit ceapa, presarati faina pe deasupra si adaugati sare si piper dupa gust.

Subtiati cu vin alb si putina apa urmarind evolutia acesteia pentru a nu lasa apa sa se evapore.

Dupa ce carnea s-a fragezit adaugati o bucatica de unt si lasati-l sa se topeasca in sosul rezultat de friptura.

 

Menţiuni

In cazul fripturii de iepure, de preferat este sa o serviti fierbinte.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: iepure , unt , vin , ceapa , ciuperci

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de iepure, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.