De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de oaie

 

Retete de fripturi » Friptura de oaie

Daca vreti sa va rasfatati familia cu ceva delicios, preparati aceasta friptura de oaie care se va topi in gura.

 

O farfurie cu friptura de oaie, salata de varza cu rosii si cativa cartofi copti.

Ingrediente

 

1 pulpa de oaie

200 g slanina afumata

sare

piper boabe

1 cana vin alb

usturoi

1 lingurita boia dulce

1 cana ulei

1 cana supa de zarzavat

 

Mod de preparare

 

Spalati pulpa de oaie in mai multe ape reci , o curatati de oase si de pielite, o desfaceti cu lama cutitului si o impanati cu felii de slanina si catei de usturoi.

Sarati si piperati usor carnea, o strangeti la loc sub forma de sul si o legati cu o sfoara subtire si curata.

Puneti pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila si o acoperiti cu o cana de supa de zarvazat si cu o cana de ulei.

Adaugati cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce si introduceti in cuptorul cald ca sa se coaca, la foc potrivit, timp de o ora dupa care adaugati vinul alb si o crenguta de cimbru..

Cand friptura s-a rumenit frumos, o scoateti din cuptor, scoateti ata cu care a fost legata la inceput, o taiati felii si o serviti direct din vasul in care a fost facuta.

 

Menţiuni

Friptura de serveste taiata felii groase, cu garnitura de legume si salata de sezon.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: oaie , slanina , vin , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de oaie apartine Nick Mitha.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de oaie, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.