De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de porc

 

Retete de fripturi » Friptura de porc

Friptura de porc se prepara atat la noi in tara cat si in strainatate, insa aceasta reteta este speciala pentru persoanele care vor sa prepare o friptura de porc traditionala.

 

O portie de friptura de porc.

Ingrediente

 

700 g ceafa de porc

2 cepe

1/2 kg rosii

750 ml vin alb

500 ml supa de carne

ulei

1 lingura mustar

1 foaie de dafin

1 lingurita zahar

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Frecati ceafa de porc cu sare si piper si rumeniti-o pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.

Adaugati rosii si ceapa taiate sferturi si lasati-le la inabusit dupa ce ati adaugat si foaia de dafin.

Stingeti continutul cu vin alb si lasati-l la foc mediu timp de aproximativ o ora si jumatate, acoperind tigaia cu un capac.

Adaugati periodic cate putin din supa de carne si dupa ce carnea este gata scoateti-o din tigaie si puneti in sosul ramas sare si piper dupa gust alaturi de o lingurita de zahar.

Friptura se serveste fierbinte cu sos. Puteti adauga o garnitura de cartofi la cuptor .

 

Menţiuni

In cazul in care nu aveti la dispozitie supa de carne, puteti folosi fara nici o grija apa.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: ceafa de porc, ceapa , rosii , vin

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.