De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de porc cu bere

 

Retete de fripturi » Friptura de porc cu bere

Pregatiti pentru ocaziile speciale din familie doar ce este mai bun, cum ar fi si aceasta friptura de porc cu bere.

 

O friptura de porc proaspat scoasa din cuptor si asezata pe o farfurie.

Ingrediente

 

1 kg carne de porc

1 fir de praz

1 ceapa

1 telina

1 morcov

3 catei usturoi

350 ml bere

1 lingura ulei

300 g unt

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati carnea si o taiati felii groase de aproximativ 1 cm.

Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins, inabusiti pe rand feliile de carne, intorcandu-le pe ambele parti, apoi le scoateti intr-un vas termorezistent.

Zdrobiti usturoiul si puneti un pic de apa, stropiti carnea cu berea si mujdeiul, o presarati cu sare si piper si introduceti vasul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.

Din cand in cand scoateti vasul si stropiti carnea cu sosul pe care l-a lasat ca sa se fragezeasca.

Curatati si spalati prazul, ceapa, telina si morcovul, le taiati in felii subtiri, le asezati in vasul in care se afla carnea si dati la cuptor pentru inca 15 minute.

 

Menţiuni

Serviti friptura stropita cu sosul strecurat, alaturi de dovlecei sau ciuperci pane si gogosari murati.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , praz , ceapa , telina , morcov , usturoi , bere , unt

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc cu bere apartine Swang168.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de porc cu bere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.