Friptura de porc cu bere
Retete de fripturi » Friptura de porc cu bere
Pregatiti pentru ocaziile speciale din familie doar ce este mai bun, cum ar fi si aceasta friptura de porc cu bere.
O friptura de porc proaspat scoasa din cuptor si asezata pe o farfurie.
Ingrediente
1 kg carne de porc
1 fir de praz
1 ceapa
1 telina
1 morcov
3 catei usturoi
350 ml bere
1 lingura ulei
300 g unt
sare
piper
Mod de preparare
Spalati carnea si o taiati felii groase de aproximativ 1 cm.
Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins, inabusiti pe rand feliile de carne, intorcandu-le pe ambele parti, apoi le scoateti intr-un vas termorezistent.
Zdrobiti usturoiul si puneti un pic de apa, stropiti carnea cu berea si mujdeiul, o presarati cu sare si piper si introduceti vasul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.
Din cand in cand scoateti vasul si stropiti carnea cu sosul pe care l-a lasat ca sa se fragezeasca.
Curatati si spalati prazul, ceapa, telina si morcovul, le taiati in felii subtiri, le asezati in vasul in care se afla carnea si dati la cuptor pentru inca 15 minute.
Menţiuni
Serviti friptura stropita cu sosul strecurat, alaturi de dovlecei sau ciuperci pane si gogosari murati.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Etichete: porc , praz , ceapa , telina , morcov , usturoi , bere , unt
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc cu bere apartine Swang168.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de porc cu bere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.