De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de porc la cuptor

 

Retete de fripturi » Friptura de porc la cuptor

Dca vreti sa va rasfatati familia cu o mancare speciala, incercati friptura de porc la tava care va fi un adevarat succes gastronomic.

 

O farfurie cu friptura de porc la cuptor, garnitura de piure de cartofi si mazare.

Ingrediente

 

2 kg pulpa de porc

1 cana smantana

1 lingurita faina

sare

1/2 l vin alb

1/2 l otet

2 cepe

1 morcov

1 patrunjel

3 catei usturoi

1 frunza dafin

1 frunza telina

10 boabe piper

 

Mod de preparare

 

Puneti mai intai la fiert, pentru a pregati o marinata, vinul si otetul, ceapa si morcovul taiate felii, usturoiul, un fir de patrunjel, o frunza de dafin, una de telina, putina sare si cateva boabe de piper.

Asezati carnea intr-un vas de lut, turnati deasupra marinata racorita si tineti o zi, intorcand de cateva ori carnea de pe o parte pe alta.

Cu 2 1/2 ore inainte de masa, scoateti carnea din marinata, o scurgeti bine si o puneti intr-o tava la cuptor, fara nimic altceva si o lasati sa se rumeaneasca bine pe ambele parti.

Dupa o jumatate de ora, turnati marinata deasupra cu tot ce se afla in ea si lasati sa fiarba inabusit inca o ora si jumatate, avand grija sa udati din cand in cand carnea cu zeama din tava.

Daca scade prea mult mai adaugati putina apa in tava cu friptura.

Cand friptura este gata, o scoateti si o tineti la cald iar sosul din cratita il scurgeti de grasime si il lasati sa dea cateva clocote cu 2 linguri de apa si un varf de cutit de piper.

Separat, amestecati o cana de smantana cu un varf de lingurita de faina, adaugati sosul trecut prin sita si lasati pe foc mic sa mai dea un clocot.

Taiati friptura, asezati-o pe farfurie, turnati deasupra cateva linguri de sos iar restul il puneti in sosiere pentru ca fiecare persoana care degusta aceasta friptura la masa sa isi poata adauga sos dupa preferinta si dupa gust.

 

Menţiuni

Friptura de porc la tava o puteti servi cu piure de cartofi, cu cartofi prajiti sau cu mazare.

Timp de preparare: 3 ore plus 24 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: porc , smantana , vin , otet , ceapa , morcov , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc la cuptor apartine Dtg.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de porc la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.