De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de porc mistret

 

Retete de fripturi » Friptura de porc mistret

Surprindeti-i pe cei dragi gatindu-le aceasta friptura speciala din carne de mistret care le va placea foarte mult.

 

Un platou cu friptura de porc mistret alaturi de garnitura de cartofi prajiti si legume sote.

Ingrediente

 

1 pulpa porc mistret

200 g slanina

1 foaie de dafin

sare

piper boabe

1 pahar vin

1 pahar smantana

3 linguri unt

 

Mod de preparare

 

Inlaturati pielita de pe carne, eventual scoateti si osul, desfaceti pulpa pe latimea ei, impanati cu usturoi si slanina, sarati si strangeti la loc.

Astfel pregatita, lasati carnea la rece timp de doua zile, dupa care o asezati in tava de friptura cu o cana de apa calda si jumatate din cantitatea de unt.

Cealalta jumatate din cantitatea de unt o folositi pentru a unge tava de friptura.

Frigeti carnea in cuptor la foc potrivit timp de o ora, o intoarceti si adaugati vinul, cateva boabe de piper si foaia de dafin.

Lasati friptura la cuptor sa se mai friga o ora si o scoateti cand s-a rumenit bine.

Asezati carnea pe o farfurie mare si o taiati felii groase.

Sosul il ingrosati pe foc mic cu o cana de smantana si il turnati fierbinte peste feliile de carne.

 

Menţiuni

Aceasta friptura o serviti fierbinte, cu garnitura de legume sote si cu cartofi prajiti.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute plus 2 zile

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , slanina , vin , smantana , unt

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc mistret apartine K Ideas.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de porc mistret, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.