Friptura de porc mistret
Retete de fripturi » Friptura de porc mistret
Surprindeti-i pe cei dragi gatindu-le aceasta friptura speciala din carne de mistret care le va placea foarte mult.
Un platou cu friptura de porc mistret alaturi de garnitura de cartofi prajiti si legume sote.
Ingrediente
1 pulpa porc mistret
200 g slanina
1 foaie de dafin
sare
piper boabe
1 pahar vin
1 pahar smantana
3 linguri unt
Mod de preparare
Inlaturati pielita de pe carne, eventual scoateti si osul, desfaceti pulpa pe latimea ei, impanati cu usturoi si slanina, sarati si strangeti la loc.
Astfel pregatita, lasati carnea la rece timp de doua zile, dupa care o asezati in tava de friptura cu o cana de apa calda si jumatate din cantitatea de unt.
Cealalta jumatate din cantitatea de unt o folositi pentru a unge tava de friptura.
Frigeti carnea in cuptor la foc potrivit timp de o ora, o intoarceti si adaugati vinul, cateva boabe de piper si foaia de dafin.
Lasati friptura la cuptor sa se mai friga o ora si o scoateti cand s-a rumenit bine.
Asezati carnea pe o farfurie mare si o taiati felii groase.
Sosul il ingrosati pe foc mic cu o cana de smantana si il turnati fierbinte peste feliile de carne.
Menţiuni
Aceasta friptura o serviti fierbinte, cu garnitura de legume sote si cu cartofi prajiti.
Timp de preparare: 2 ore 30 de minute plus 2 zile
Complexitate: medie
Etichete: porc , slanina , vin , smantana , unt
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de porc mistret apartine K Ideas.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de porc mistret, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.