Friptura de pui cu bere
Retete de fripturi » Friptura de pui cu bere
Pentru a pregati o masa gustoasa nu este neaparat nevoie de mult efort iar reteta de friptura de pui cu bere este un bun exemplu in acest sens.
O friptura de pui cu bere in tava abia scoasa din cuptor.
Ingrediente
4 pulpe de pui
4 aripioare de pui
busuioc
oregano
usturoi
sare
piper
2 pahare bere
ulei de masline
Mod de preparare
Luati pulpele de pui pe rand, le curatati bine si le spalati sub jetul de apa rece.
Le uscati putin cu un prosop de hartie pentru a nu ramane pe ele apa in exces.
Pisati usturoiul si il amestecati cu restul condimentelor pisate la randul lor si le puneti intr-un vas incapator.
Adaugati peste ele cateva linguri de ulei de masline si berea si omogenizati totul pana obtineti o pasta.
Puneti apoi in aceasta pasta pulpele de pui si le lasati la marinat timp de cateva ore.
Acoperiti vasul cu folie pentru alimente si il dati la rece.
Pregatiti un vas roman pe care il tineti in apa rece jumatate de ora si asezati in el bucatile de carne.
Turnati deasupra pulpelor sosul in care au stat la marinat si dati vasul la cuptor, la foc mediu, pana in momentul in care scade toata zeama.
Lasati vasul acoperit in prima parte iar cu aproximativ 20 de minute inainte de a fi gata luati capacul si lasati in continuare carnea la cuptor pana se rumeneste.
Menţiuni
Serviti aceasta friptura alaturi de garnitura de cartofi copti sau piure de cartofi.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: medie
Etichete: pui , usturoi , bere
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de pui cu bere apartine Miha.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de pui cu bere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.