De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de purcel

 

Retete de fripturi » Friptura de purcel

Pentru se apropie sarbatorile de iarna, va prezentam o reteta traditionala de friptura de porc, foarte savuroasa.

 

Platou de prezentare cu friptura de purcel alaturi de garnitura de legume proaspete.

Ingrediente

 

1 purcel de lapte

sare

ulei

untura

rom

zeama de lamaie

1 pahar vin alb

2 fire cuisoare

 

Mod de preparare

 

Spalati si curatati purcelul si il ungeti cu amestecul de grasimi, rom si zeama de lamaie si apoi il sarati atat pe dinauntru cat si pe dinafara.

Il lasati sa stea asa o ora, apoi il asezati intr-o tava cu picioarele sub el.

Rasturnati restul din sosul de grasimi cu rom, adaugati cuisoarele si introduceti tava in cuptor, timp in care, din cand in cand, ungeti purcelul cu sosul din tava si grasimea pe care o lasa.

Dupa doua ore, cand soricul s-a rumenit si a devenit crocant, nu mai trebuie sa il ungeti cu grasime, dati focul la mic si il lasati sa se coaca bine si incet.

Cand este gata, il stropiti cu vin, il aranjati pe o farfurie mare si puteti sa il serviti deja la masa.

 

Menţiuni

Serviti friptura de purcel cu garnitura de mere si legume coapte si cu un pahar de vin rosu.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , rom , lamaie , vin

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de purcel apartine Garent24.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de purcel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.