Friptura de purcel
Retete de fripturi » Friptura de purcel
Pentru se apropie sarbatorile de iarna, va prezentam o reteta traditionala de friptura de porc, foarte savuroasa.
Platou de prezentare cu friptura de purcel alaturi de garnitura de legume proaspete.
Ingrediente
1 purcel de lapte
sare
ulei
untura
rom
zeama de lamaie
1 pahar vin alb
2 fire cuisoare
Mod de preparare
Spalati si curatati purcelul si il ungeti cu amestecul de grasimi, rom si zeama de lamaie si apoi il sarati atat pe dinauntru cat si pe dinafara.
Il lasati sa stea asa o ora, apoi il asezati intr-o tava cu picioarele sub el.
Rasturnati restul din sosul de grasimi cu rom, adaugati cuisoarele si introduceti tava in cuptor, timp in care, din cand in cand, ungeti purcelul cu sosul din tava si grasimea pe care o lasa.
Dupa doua ore, cand soricul s-a rumenit si a devenit crocant, nu mai trebuie sa il ungeti cu grasime, dati focul la mic si il lasati sa se coaca bine si incet.
Cand este gata, il stropiti cu vin, il aranjati pe o farfurie mare si puteti sa il serviti deja la masa.
Menţiuni
Serviti friptura de purcel cu garnitura de mere si legume coapte si cu un pahar de vin rosu.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: porc , rom , lamaie , vin
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de purcel apartine Garent24.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de purcel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.