De ce ți-e poftă astăzi ?

Friptura de vitel

 

Retete de fripturi » Friptura de vitel

Daca va doriti sa preparati o reteta traditionala romaneasca puteti alege aceasta friptura de vitel care va fi pe placul tuturor.

 

O farfurie cu felii de friptura de vitel, piure de cartofi si legume sote.

Ingrediente

 

600 g pulpa de vitel

200 g slanina

100 g unt

1 ceapa

1/2 telina

1 morcov

200 ml vin alb

250 ml supa de carne

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Impanati carnea cu bucatele de slanina si apoi o bateti cu ciocanul de lemn si o lasati sa stea deoparte timp de 30 de minute.

Intre timp, pregatiti o tigaie de teflon, pentru friptura in care infierbantati putina grasime si prajiti carnea de vitel pe ambele parti, rumenind-o.

Dupa ce s-a rumenit, puneti in tigaie ceapa, telina si morcovul taiate felii, sarea, piperul, vinul si supa de carne.

Lasati sa fiarba inabusit, pe foc mic timp de aproximativ 1 ora sau pana in momentul in care considerati ca este bine fiarta.

Pentru a verifica daca este sau nu fiarta, incercati carnea din tigaie cu ajutorul unei furculite.

In momentul in care considerati ca este bine fiarta, inchideti focul, scoateti carnea din tigaie si o asezati pe un platou curat.

 

Menţiuni

Friptura de vitel de poate servi cu diferite garnituri, la alegere.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: vita , slanina , unt , ceapa , telina , morcov , vin

Fotografia prezentata in reteta de Friptura de vitel apartine L Richarz.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de friptura de vitel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.