Friptura de vitel
Retete de fripturi » Friptura de vitel
Daca va doriti sa preparati o reteta traditionala romaneasca puteti alege aceasta friptura de vitel care va fi pe placul tuturor.
O farfurie cu felii de friptura de vitel, piure de cartofi si legume sote.
Ingrediente
600 g pulpa de vitel
200 g slanina
100 g unt
1 ceapa
1/2 telina
1 morcov
200 ml vin alb
250 ml supa de carne
sare
piper
Mod de preparare
Impanati carnea cu bucatele de slanina si apoi o bateti cu ciocanul de lemn si o lasati sa stea deoparte timp de 30 de minute.
Intre timp, pregatiti o tigaie de teflon, pentru friptura in care infierbantati putina grasime si prajiti carnea de vitel pe ambele parti, rumenind-o.
Dupa ce s-a rumenit, puneti in tigaie ceapa, telina si morcovul taiate felii, sarea, piperul, vinul si supa de carne.
Lasati sa fiarba inabusit, pe foc mic timp de aproximativ 1 ora sau pana in momentul in care considerati ca este bine fiarta.
Pentru a verifica daca este sau nu fiarta, incercati carnea din tigaie cu ajutorul unei furculite.
In momentul in care considerati ca este bine fiarta, inchideti focul, scoateti carnea din tigaie si o asezati pe un platou curat.
Menţiuni
Friptura de vitel de poate servi cu diferite garnituri, la alegere.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: vita , slanina , unt , ceapa , telina , morcov , vin
Fotografia prezentata in reteta de Friptura de vitel apartine L Richarz.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de friptura de vitel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.