De ce ți-e poftă astăzi ?

Fursecuri cu gem

 

Retete de dulciuri » Fursecuri cu gem

Fursecurile preparate in casa sunt mult mai bune decat cele din comert iar noi va prezentam o reteta care poate fi preparata de oricine.

 

O farfurie plina cu fursecuri cu gem proaspete, asezata pe o masa.

Ingrediente

 

100 g miere

1 ou

50 g zahar pudra

1 lingura ulei

1 vf de cutit bicarbonat

zeama de lamaie

160 g faina

1 lingura cacao

gem

 

Mod de preparare

 

Bateti mierea cu oul si zaharul, adaugati uleiul, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, cacaoa si amestecati totul bine.

Framantati impreuna cu faina un aluat potrivit de moale tinand cont de faptul ca daca mai aveti nevoie de faina, mai puteti adauga.

Acoperiti aluatul cu un servet si lasati sa se odihneasca o ora.

Intindeti apoi cu ajutorul sucitorului o foaie groasa de 1 cm si decupati figuri cu ajutorul unor forme speciale sau cu paharul.

Asezati fursecurile pe o tava de copt presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt si dati tava la cuptor, la foc potrivit, pana in momentul in care incep sa se rumeneasca.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca putin iar apoi luati fursecurile pe rand, le ungeti cu gem dupa preferinta si le asezati pe platoul din care le veti servi.

 

Menţiuni

Puteti folosi si zahar la aceasta reteta daca nu aveti miere.

Timp de preparare: 1 ora 50 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: miere , oua , lamaie , cacao

Fotografia prezentata in reteta de Fursecuri cu gem apartine Elyeliza.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de fursecuri cu gem, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.