De ce ți-e poftă astăzi ?

Fursecuri Pufoase cu Stafide

 

Retete de dulciuri » Fursecuri Pufoase cu Stafide

Sunt atat de fragede incat ti se topesc in gura mult mai delicioase decat cele din cofetarii.

 

O farurie plina cu fursecuri cu stafide

Ingrediente

 

4 oua

1 cana zahar

1 cana ulei

2 cani faina

1 varf de cutit amoniu stins intr-o lingura cu zeama de lamaie

esenta de rom

200 g stafide

 

Mod de preparare

 

Stafidele le spalati bine cu apa si le lasati intr-un bol cu apa rece.

Ouale le bat bine cu zaharul , pana se umfla si se albesc.

Zaharul trebuie sa se topeasca. Adaugati apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza.

Puneti amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina, amestacand tot la robot/mixer si se adauga stafidele.

Pe tava de la aragaz, neunsa, puneti fursecurile la distanta, cu o lingurita.

Dupa prima tura, puneti hartie de copt in tava, ca sa nu mai curatati.

Coaceti la foc mic, mic, cam 8 minute, pana se rumenesc putin.

 

Menţiuni

O portie inseamna o tava, cam 20 de fursecuri.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: oua , lamaie , stafide

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de fursecuri pufoase cu stafide, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.