De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de afine

 

Retete de conserve » Gem de afine

Gemul de afine este un deliciu pe care il poti face acasa, fiind mult mai aromat si mai proaspat decat cel de la magazin.

 

Afine

Ingrediente

 

2 kg afine

1 kg zahar

1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare

 

Curatati afinele de codite si spalati-le bine, puneti-le apoi intr-o oala impreuna cu zaharul si lasati-le asa cateva ore bune.

Dupa ce au trecut cateva ore, adaugati 200 ml de apa si puneti-le la fiert la foc mic, amestecand regulat.

Cand este aproape gata, adaugati zeama de lamaie si amestecati bine intregul continut.

Mai lasati gemul sa dea in cateva clocote apoi puneti borcanele pe un obiect de metal si turnati gemul fierbinte in ele.

Dupa ce le-ati pus capacele, le puneti la cuptor la foc mic pentru circa un sfert de ora.

Lasati borcanele apoi pana a doua zi si apoi le legati.

 

Menţiuni

Serviti un bol cu dulceata de visine ca si desert la masa dumneavoastra.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: afine , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de afine, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.